Fantastiske frosne fossefall i Ølmøsåe canyonen

Lurer du på hvordan canyonen ser ut om vinteren?

Har du vært på juving med Dagali Fjellpark? Da vet du hvor vakre alle de fossefallene i Ølmøsåe i Uvdal om sommeren er. Men om vinteren da? Det må jo være frostens rike! Lurer du på hvordan canyonen ser ut om vinteren?

Hver juving tur er et spennende besøk midt i den reneste naturen i Norges hjerte.

Vi vandrer med alle typer eventyrere i åen. Noen besøkere er ute etter en mer spennende tur og ønsker å hoppe i kulper fra høyder, om og om igjen. De sklir de glatte steinskliene flere ganger. De tørr til og med se ned når de rappellerer det høye fossefallet, noe som ikke alle våger! Ville du våge det?

Disse eventyrerne er utrolig stolte over å ha bekjempet naturkreftene, som hele tiden utfordrer deres lyst til å prøve noe nytt. Kanskje du er den typen også?

Frozen waterfalls in the canyoning valley

Frosne fossefall var fascinerende! (foto: Dagali Fjellpark)

Vi guider mange naturelskere òg. Jo da, juving er et ekte adrenalinrikt eventyr for dem også, for heller ikke de er vant til å bade i fjellbekker. Men det lokker!

Vannet glitrer, rent som det bare går an her på Jorden. Fargen og teksturen på de glatte bergskliene frister til å ta på dem og gruble over hvordan de har blitt til. De hvite jåblommer (Parnassia palustris) langs bekken minner litt om kongenes blomster i Ringenes herre. Å dykke ned i det klare vannet, det er en meditasjon for deg, som i likhet med disse eventyrene elsker naturen.

Mange elsker dette stedet, og vi også. Aldri før hadde vi vært i canyonen om vinteren. Å drive med skisenteret og akebakken tar mye tid. Men vi har drømt om dette vågestykke i lenge!

Frosne fossefall var fascinerende!

Frozen waterfalls in the canyoning valley

Inne i det frosne fossefallet. (foto: Dagali Fjellpark)

Kom med oss på juvvandring til sommeren!

Du får med deg sterke opplevelser som rister med sjelen