Hvor mye får løypekjørere i støtte fra skisenteret i år?

Nytt fra Dagali Fjellpark

Noen få tall fra bakken i Dagali

Snart blir vinteren over for godt, så det passer med en liten oppsummering fra bakken. Igjen tusen takk for at dere kom.

Anlegget ble åpent i 64 dager. Det kom til sammen 4.519 personer. 73% av dem var kjelkekjørere (det faktumet, at alpinbakkene ble stengte i jula, tas i betraktning).

Dette året fokuserte vi på å invitere nye kunder til alpinbakkene. Det å gjette resultatet er ikke vanskelig. Dagali skisenter er besøkt bare av dere – lokalfolk. Det var 2 vellykkede uker i alpinbakkene i løpet av sesongen – den første delen av vinterferien, da det kom 50 – 80 alpinister daglig, og påske, da det var 60 – 90 alpinister i bakken per dag. Andre dager var besøkstallene veldig lave.

Det å preparere alpinbakkene i hele bredden koster ca. 168 l diesel. Unna de to mest eksponerte ukene kom det i gjennomsnittet 11 alpinister per dag. Derfor var det ikke mulig å preparere alpinbakkene i hele bredden. Det ville aldri ha vært bærekraftig.

Siste tall det er verdt å snakke om er hastigheten på forsvinningen av nybakte boller på kaféen i påske: 30 varme boller i løpet av 15 minutter. Neste år må vi bake flere!

Dagalifjellets Vell

Igjen samlet vi 5-kroner

Som avtalt med Dagalifjellets vel (DFV), sender Dagali Fjellpark 5 kr fra hvert vinterbillett som støtte til løypekjøring i Dagali omegn. I år er det til sammen 22.595 kr. I tillegg kommer det gebyr for heisen på Dagali skisenter, som løypekjørere vippser direkte til DFV. I år var det 3.318 kr. Totalt vil Dagali Fjellpark bidra med 25.913 kr til løypekjøring og lokalutvikling i Dagali omegn.

Våren i Dagali undervurderes

Våren i Dagali tar med seg en skatt som fortsatt ikke alle kjenner til. I mai og i juni forvandles Numedalslågen til Norges beste raftingelv. Man kan til og med hevde at det er beste rafting i nord Europa. Spør hvem som helst i Voss eller Sjoa, for å få det bekreftet. Behagelig vanntemperatur, mange morsomme stryk på hele turen, turer tilpasset alle – fra familier med barn fra 8 år, til eventyrere på jakt etter adrenalinopplevelser.

Ta sjansen nå! Benytt muligheten til å kjøpe rafting i mai eller juni til 10% rabattert pris. Du får med deg beste rafting til beste pris. Vær ikke redd for at du kjøper billetten altfor tidlig. Gratis avbestilling er mulig inntil 3 dager før rafting. Så vent ikke med bestillingen. Kampanjen avsluttes 15.5.2023.

Juving på Norges varmeste sted – i Nesbyen

Nyheten i fjor, et utviklet produkt i år. Basert på erfaringer kommer vi med forbedringer: garderober blir mer behagelige, toaletter blir bedre tilgjengelige, parkering blir lettere.

Turene blir guidet fra 8. juli til 20. august, alltid bare små grupper, opptil 7 personer.

Var du på juving i Uvdal, kan du sammenlikne. I Nesbyen er vannet vesentlig varmere, og det er bra, for du svømmer mye i kulper. Høydeforskjeller er ikke så store, men hopping får du med deg garantert. Rappellering er lettere enn i Uvdal. Juvet er smalere og på noen steder vakrere utskåret av steiner. Bare kom og prøv!

Skrevet av Emilie Pilatova, 4.5.2023

Opplevelser som huskes i sjelen

Ta kontakt med oss

(+47) 906 22 675

Bookingtelefonen er på mellom 09:00 og 17:00.