Kjenner du deg igjen?

Dagali har fått eget skisenter i 1985. Husker du den høytidelige åpningen 1. februar, da daværende ordfører Per M. Bakkegard sammen med Ole Halland og Ola Gretteberg i full fart brøt silkebåndet?

Var du da med?

Etter investeringer på 2,6 millioner kroner sto et førsteklasses familieanlegg klart til bruk. Første byggetrinn omfattet et 1215 meter langt skitrekk med en høydeforskjell på 220 meter. Det var bare to nedfartsløyper på 1350 meter og 1600 meter, skiskole, skiutleie og en varmestue på 110 kvm.

Men den daværende styreformannen Ole Halland og hans folk aktet ikke å gi seg med dette. Planene var store, og vellykkede etter hvert.

Ordfører Per. M. Bakkegard sa det slikt: – Vår felles målsetning i Hol er å skape levende, livskraftige bygder. Tiltaksarbeidet her i Dagali er et eksempel på akkurat dette.

Historien til Dagali skisenter er omfattende, og tar sine veier. Vi er glade for at anlegget fortsatt står her, mer villig til å ønske sine gjester velkommen enn noen gang.

Dagali Skisenter i 1987. Foto: Ole Halland

Jobben som var gjort på begynnelsen, i 1985, hadde blitt utført perfekt. Tekniske prøvinger snakker tydelig. Både den store skiheisen, og det lille skitauet, står i perfekt teknisk tilstand, selv om begge to er i moden alder. Varmestuen, påbygget om ombygget i tidenes løp, byr på ly i kalde dager. Utleie tilbyr alt vinterutstyr: snowboard, ski, langrenn, truger, hjelmer, briller og selvfølgelig kjelker. Barneområdet er hyppig brukt ikke bare av de aller minste, som lærer seg å stå på ski. Også eldre, som leier utstyr og prøver det her for første gang, benytter seg av barneområde, selv om de ikke er så interesserte i bamser og fargerike kaniner, som ellers oppmuntrer barn til å kose seg i bakken.

Nedfartene er alle i bruk, daglig nypreparert bare for gjestene.

Ole Halland viste oss gamle bilder, og det er forståelig at bildene med gjester på alle kroker står i midten av minnene. Det er drømmen vår også. Velkommen tilbake til Dagali skisenter!

Anlegget har åpent daglig kl. 10:00 – 16:00. Kveldsaking foregår på onsdag og lørdag kl. 17:30 – 19:30.

Tusen takk til Ole Halland for fortellingen, flotte ord, samt vakre gamle bilder.

Dagali Skisenter i 1987. Foto: Ole Halland

Dagali Skisenter i 1985. Foto: Ole Halland

Skrevet av Emilie Pilatova, emilie@dagalifjellpark.no

Dagali, 25.2.2022

Kjempegøy i bakken

Se flere bilder fra Dagali Fjellpark