Warning: A non-numeric value encountered in /home/dagaligt/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Norges tøffeste kjelkeløype?

Kjelkekjøring for ekte mannfolk...

... og tøffe damer, så klart!

Bli med på moroa!

Fakta:

For hvem:
I Fjellparkens åpningstider (helger og ferier) kan alle leie kjelker enten man kommer alene eller som gruppe. Grupper på min. 10 personer som firmaer, skoleklasser, idrettslag, vennegjenger og utdrikningslag kan reservere kjelkeløypa også utenom ordinære åpningstider.

Når:
Vinter, ca fra jul – medio april. Åpent i helger og ferier 10:00-16:30

Varighet:
1-3 timer avhengig av hvor lenge dere leier kjelker for.

Alder:
Fra 12 år (10 år når man kommer sammen med en voksen)
På dager med veldig skarpt føre (kalde netter og varme dager gir ofte hard og rask løype) anbefaler vi ikke unge og lette barn å ake.

Krav:
Ikke påvirket av rusmidler

Vi stiller med:
Kjelker, heiskort, instruktør, hjelm og snøbriller

Kjelkeracing

Er du ute etter fart og spenning er kjelkeløypa vår en herlig lekeplass. Her brukes spesialbygde rattkjelker for voksne, som er godkjent for bruk i vårt skitrekk.

Du nærmer deg en skarp sving, Farten begynner å bli høy, vil du greie det uten å få sleng? Du styrer mot utsiden av svingen, høyt oppe på doseringen. Et lite napp i bremsen rett før inngangen til svingen og du føler deg trygg.

 

Forbi deg suser kompisen på sin kjelke. Du tapte dyrebar tid på å bremse, så nå kjører du på alt du kan for å ta igjen. Inn mot neste sving ser du kompisen dra rett ut av løypa og havne i en snøhaug. Du ler rått, vinker og raser videre…

 

Løypa i Dagali Fjellpark er 1850 meter lang (Norges lengste, bare sjekk!) og består av rette fartsetapper, svinger og kuler. På godt føre kan kjelkene komme opp i en fart på 70 km/t så det går virkelig unna! I helger og ferier leier vi ut kjelker enkeltvis, ellers tar vi imot grupper på minimum 10 personer ved forhåndsbestilling.

Har du akt hos oss tidligere vil du legge merke til at løypa ble grundig forbedret sommeren 2013 og ytterligere i 2014, slik at man nå kan ake både fortere og tryggere.

Mange tror at kjelkekjøring er litt kjedelig og passer best for barn, men da har de ikke prøvd seg i løypa vår!

Siden farten kan bli så høy har vi satt en aldersgrense på 12 år på kjelkene, 10 år for barn som kommer sammen med en voksen. Av sikkerhetshensyn kan det bare være én person per kjelke.

Enkelte kvelder arrangerer vi mørkekjøring med kjelke, en helt spesiell opplevelse der vi aker kun i lyset fra hodelykter.