SKISEILERNES PARADIS

Hvordan starte med kiting?

3 viktigste kriterier for din fremgang

Vil du få vite hvordan starte med kiting?

Før du betaler for et kitekurs, les denne enkle oppskriften av Jan Simek, verdensmesteren i langdistansekiting VAKE (2019), vinneren av 7. plass på Red Bull Ragnarok (ski, 2017) og lederen av snowkiting-teamet UpWind på Dagali Fjellpark ved Geilo, Norge.

Hva er det viktigste å få vite for de som ønsker å finne svar på hvordan starte med kiting?

«Tren bare under riktig bra forhold. Ikke le! Vi spøker ikke. Er det noen andre som er ut med drager? Nå passer det med smilet bedre. Selv om du ser fram til skiseiling som et lite barn, så tar vi deg ikke med ut for å lære kiting i Geilo og omegen om ikke det blåser skikkelig. Et bra kurs setter opp et nytt datum om leksjonen ikke kan bli realisert. Dette gjør vi i hvert fall.»

Hva med kapasiteten på gruppeleksjoner i ski kiting?

«Selvfølgelig må kapasiteten på gruppetimer være strengt begrenset. Kiting på Hardangervidda er et eventyr for frihetselskere! Vil du føle deg som en stratosfærisk storm? Vil du bruke dine penger på den beste måten? Da rekker det ikke at du holder i skiseilet i 10 minutter i løpet av en time. Spør alltid hvor mange personer deler på en drage og en instruktør på kitekurset.»

snowkite Hardangervidda Ørteren Geilo, Hardangervidda Snowkiting Group Lessons Norway. How to learn snowkiting?

Hardangervidda, det beste stedet for kiting i Norge (foto: UpWind)

Hva er den beste kapasiteten for gruppeleksjoner i ski kiting?

«På våre gruppeleksjoner i ski kiting på Hardangervidda, som er det beste stedet for snøkiting i Norge, har vi alltid en kite per person. Dette gjelder litt avanserte snowkitere. Nybegynnere i kiteskiing deler en drage med en annen person. Det er godt å hvile en stund. Våre kvalifiserte instruktører har kun små grupper, 4 personer per instruktør. «

Finnes det noe utstyr som kan hjelpe deg å lære snowkiting enkelt?

«Ja, en stemmestyrt intercom i skiseilingshjelmen er bra. Forestill deg, at du holder den sterke dragen med begge hendene. Og at du trenger å ringe til instruktøren. Hvilken hånd skulle du helst slutte å holde dragen med for å trykke inn radioknappen på en walkietalkie? Ingen av dem, ikke sant? Styr radioen i hjelmen bare med din stemme. Dette er den beste kiting på Hardangervidda for deg på grunn av sikkerhet og komfort.»

Skrevet av: Emilie Pilátová emilie@dagalifjellpark.no

Finn svaret på hvordan starte med kiting med de profesjonelle

Bestill ditt gruppe snowkitekurs på Hardangervidda, Norge

Ring oss, slik vi kan få bedre greie på dine erfaringer og dine forventninger. Deretter vil vi bli enige om varigheten, omfanget og intensitet til kitekurs på Hardangervidda.

Snowkite Hardangervidda

Ha kontroll på vinden!

Bruk styrken på dragen til å skli på snøen uansett vindretning! Har du fått grep på snøkiting, har du fått kontroll over den ville vinden!

Lær deg den sikre skiseilingen

Skaff deg en snøkite instruktør som gir deg den friheten du trenger, er med deg og lærer deg tålmodig de grunnleggende ferdighetene og sikkerheten.

På det beste stedet i Norge

Fjellplatået på Hardangervidda tilbyr kjempestore villmarksområder og stabile vindforhold under hele vinteren!

Bruken av det beste utstyret

Prøv forskjellige typer av drager før du bestemmer deg for å kjøpe ditt eget skiseilingsutstyr. Finn den beste kiten for deg!

Eller foretrekker du å stå med føttene på bakken?