Warning: A non-numeric value encountered in /home/dagaligt/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Bli med på rafting i Numedalslågen

Fakta:

Når:
Mai-september

Varighet:
ca 3 timer

Alder: 
Minirafting: 8 år.
Superrafting: 12/15 år.
Ekstremtur: 18 år

Krav:
Normal fysisk helse.
Ingen rusmidler.
Svømmedyktig.

Ta med:
Håndkle, Badetøy, Termo/ullundertøy.

Vi stiller med:
Alt nødvendig utstyr.
Kompetente rafteguider.
Transport mellom raftingsenter og elv
Varm drikke før og etter turen

Tid:
Raftingturer hver dag kl. 10:30 og kl. 15:00, fra mai til og med september.

Rafting i Dagali – Nord Europas beste elv?

Rafting er en utrolig morsom opplevelse som kan tilpasses alle som tåler vann, enten du vil ha et skikkelig adrenalinkick eller en roligere tur.

«Forward!» roper guiden og i takt med resten av mannskapet padler du det du er god for. Like foran dere bruser det i hvite skumvirvler der elva går i et eneste kok. Det kiler i magen – hva byr dette stryket på?

«Hold on!» Hendene griper om lina i båten, du dukker hodet ned. Raftebåten vipper over kanten, det føles som dere henger i luften. Splæsh! Dere treffer vannet igjen, spruten står og et øyeblikk er det vann overalt. Hendene tviholder på sikkerhetstauet, er du fremdeles i båten?

Så dukker dere opp av virvlene, du ler av full hals mens du tørker vannet ut av øynene. Guiden hever sin padleåre og alle slår årebladene mot hverandre for å markere den flotte passeringen av stryket.

Rafting er en opplevelse som må prøves. Her får du utfordret deg selv til en superspennende opplevelse, med masse spenning og moro. Du vil kjenne sug i magen, få vannsprut i fjeset og garantert smile fra øre til øre, uansett hvilken raftingtur du legger ut på.

Dagali, like ved Geilo, er verdenskjent i padlermiljøet for sine fantastiske muligheter for elvesport og det har vært drevet rafting i Dagali siden 1989.

Dagalifallene, den øvre delen av Numedalslågen er en av Europas beste elvestrekninger for rafting. Elva er teknisk krevende å rafte, for deg som gjest betyr det at det skjer noe hele tiden og man må jobbe sammen for å treffe linjene riktig. Turen blir utfordrende og morsom for deltakerne hele veien. Det er naturligvis en erfaren guide med i hver båt.

Rafting er en opplevelse du aldri glemmer!

Turen tilpasses ønsket nivå; fra rolige, gøyale familieturer til spennende normalturer som passer for de fleste og skikkelig ekstremrafting for adrenalinglade.

Guider: Profesjonelle guider med lang erfaring, høy kompetanse som alltid har sikkerhet i fokus slik at du kan nyte opplevelsen og ha det gøy!

Opplegg: Alle turene starter med en liten videoseanse der man får se gårsdagens tur på video. På den måten kan man se hvordan en raftetur foregår, hva man kan forvente seg fra de ulike turene og bestemme seg for hvilken tur man ønsker.

Deretter går turen opp i villmarkscampen der alle blir utstyrt med våtdrakter, hjelmer, redningsvester og våtsko. Det er en liten innsjø ved villmarkscampen og all gjennomgang av sikkerhet og kommandoer foregår her. Etterpå trener man og leker litt i flåten og vannet slik at alle føler seg klare og fulle av forventninger før man setter seg inn i bussen og endelig retter nesa mot Numedalslågen. Lengden på bussturen varierer gjennom sesongen.Elv og vannstand vurderes og evaluere kontinuerlig slik at gjestene får en vellykket raftetur tilpasset dagens forhold. Startsted, gjennomføring og stoppsted for de ulike turene er avhengig av dette. Flåtene er etter nøye vurderinger bestilt for å passe Numedalsågen og egner seg godt i både høy og lav vannstand.

I løpet av rafteturen kjører bussjåføren langs elva og filmer på strategiske plasser. Ser du ham, smil og vink! Han fungerer også som en ekstra sikkerhet og sikkerhet er alltid i fokus i Serious Fun.

Ved stoppsted står bussen klar for å kjøre alle våte og fornøyde gjester tilbake til villmarkscampen. Her venter badestamper og en fornøyelig stund foran lerretet der man kan se seg selv utfordre elvemassene.

FAMILIERAFTING:

Dette er en svært rolig raftingtur som passer for barn fra 8 år og oppover, der det legges vekt på lek og moro. Det er mulighet for lek og bading i rolige kulper når temperaturen tillater det.

CLASSIC RAFTING:

En spennende raftetur som passer for de fleste fra 12 og oppover. Her kan du oppleve hvitt vann og surfing uten at det blir altfor heftig.

FULL ON RAFTING:

For de som ønsker mer action og adrenalin! Det er selvsagt rom for modifiseringer her også hvis man ønsker. De som ønsker den heftigste ekstremturen anbefales å komme i juli, da er vannstanden best! Fra 18 år.

Tid: Raftingturer hver dag kl. 10:30 og kl. 15:00, fra mai og ut september.

Lurer du på noe om rafting? Vi har svart på spørsmål fra raftegjester i mange år og vet det meste dere vil spørre om. Derfor har vi samlet alt du vil vite om rafting i en egen artikkel: Alt du vil vite om rafting.

 

Rafting foregår hos:

Marianne Forselv Moen og William Rose driver Raftingsenteret Serious Fun

Alt du vil vite om rafting

Lurer du på noe om rafting? Vi har svart på spørsmål fra raftegjester i mange år og vet det meste dere vil spørre om. Her er alt du vil vite om rafting.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) - Ved å bruke denne siden eller lukke denne meldingen aksepterer du våre retningslinjer for personvern.
OK
x