Warning: A non-numeric value encountered in /home/dagaligt/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Juvvandring, eller juving,

betyr å ta seg ned et juv ved å gå, klatre,

rappellere, hoppe og svømme.

Fakta:

For hvem:
Grupper som skoleklasser, idrettslag, vennegjenger og utdrikningslag. Du må være i normalt god fysisk form.

Når:
Sommer; juli – september

Varighet:
3-5 timer avhengig av gruppestørrelse og vanskelighetsgrad.

Alder:
Fra 15 år

Krav:
Ikke påvirket av rusmidler

Ta med: 
Badetøy eller ektra undertøy til å ha under våtdrakten, gjerne ullundertøy og ullsokker utenom varme sommerdager. Håndkle.

Vi stiller med:
Guider, våtdrakter og våtsko samt nødvendig sikkerhetsutstyr, varm drikke og et enkelt måltid. Transport til juvet.

Juvvandring – Juving

Juvvandring, eller juving, betyr å ta seg ned et juv ved å gå, klatre, rappellere, hoppe og svømme.

«Ned der? Nehei, det er ikke mulig!»

 

Guiden viser hvordan du skal holde tauet for å være trygg,  og sakte begynner du å fire deg ned fossen. Hjertet slår så det suser i ørene, bare overdøvet av vannet som fosser på alle kanter.

 

Så kjenner du at du har kontrollen. Du bestemmer tempoet selv. Dette er jo gøy! De siste meterne bykser du nedover klippen i store hopp, med et stort smil om munnen…

Juvvandring (også kalt juving eller canyoning) er en spektakulær naturopplevelse, der du tar deg fram til fots og i tau, svømmer over store kulper, hopper i jettegryter og sklir ned naturlige vannsklier.
En kjempeflott naturopplevelse der du garantert får teste noen grenser.
Lett til moderat vanskelig tur, tilpasses gruppa. Muligheter for mye rappellering om ønskelig.
3-5 timer avhengig av gruppestørrelse og vanskelighetsgrad.

Turen avsluttes rundt bålet med pølsegrilling og varm sjokolade. Det er lurt å ha på ull-, fleece eller thermoundertøy, samt ullsokker, under våtdrakt og våtsko som du får låne.

Ikke glem håndkle og tørt skift!

 

Varianter:

Normal-juving:

La oss ta deg med inn i det ukjente! Vi starter med en lett 7 meters rappell for oppvarmingens skyld, så flytter vi oss videre nedover juvet. Vi utfordrer deg til å hoppe fra forskjellige høyder og skli i naturlige vannsklier som ender opp i store kulper. Høydepunktet på denne turen er rappellering ned en 40 meter(!) høy foss! Etter dette vet du hvordan det er å føle seg liten i moder jords hule hånd. Turen passer for store grupper såvel som for familien på tur. Du må være i normal fysisk form for å være med på disse turene, Vi lover deg en annerledes, spektakulær og trygg vandring gjennom det spektakulære Ølmosjuvet.

Ekstremjuving:

Er du redd for høyder? Liker du stor natur? Hva med nesten vertikale sklier som ender i store jettegryter eller rappeller ned flere 20-40 meters vertikale fossefall? Vær klar til å utfordre deg selv fysisk og psykisk på en av verdens råeste juvvandringer. Vi gleder oss til å høre din mening etter en Full On tur inne i Ølmosjuvet. Vær forberedt, når du først er der inne så finnes det kun en vei ut…. NED!

Multiday canyoning:

Den ultimate utfordringen når du vil pushe grensene dine litt lenger! Dag 1 starter lett i normalseksjonen av juvet. Vi starter helt oppe på Imingfjell på toppen av juvet og jobber oss nedover med gåing, hopping og naturlige vannsklier som ender i store gryter. La deg imponere av den storslåtte naturen rundt oss. Vi trener på rappellering ned små og store fosser og forbereder oss på dag 2, ekstremseksjonen av Ølmosjuvet.

På slutten av dagen setter vi opp telt ved juvet eller går 1 km til en hytte for å sove der om dette passer deg bedre. Vi lager middag sammen og har en hyggelig avslutning på dagen rundt bålet utover kvelden.

Dag 2 fortsetter dypere inn i juvet. Nå starter morroa for fullt, vær forberedt på å utfordre deg selv fysisk og psykisk. Etter en ny dag i juvet ender vi opp i bunnen og kommer ut i den store Uvdalen. Nå kan du gi deg selv en stor klapp på skulderen og se tilbake på det store juvet du har jobbet deg nedover de 2 siste dagene. Dette er juving i verdensklasse, gled deg.

Juving foregår hos:

Logo - Full On rafting, juvvandring og kajakkskole

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) - Ved å bruke denne siden eller lukke denne meldingen aksepterer du våre retningslinjer for personvern.
OK
x