Warning: A non-numeric value encountered in /home/dagaligt/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Dagali – alt du vil vite!

 

Hvor er Dagali?

Dagali er en fjellbygd som ligger 850 meter over havet, øverst i Buskerud Fylke, mellom Hallingdal og Numedal. Nærmeste tettsted er er Geilo, 24 km unna. I den andre retningen finner man Uvdal.

Bygda ligger ved Numedalslågen, like utenfor grensen til Hardangervidda Nasjonalpark og er populær både på grunn av sine muligheter for friluftsliv og på grunn av alle aktivitetene som tilbys her. Dagali kalles ofte «Aktivitetsbygda», og det er ikke uten grunn, for tilbudet er stort og variert.

Hvordan kommer man seg til hit?

Bil:

Dagali ligger ved fylkesvei 40 som går fra Kongsberg, oppover Numedal og til Geilo. Det er enkelt å komme seg hit med bil fra både Østlandet og Vestlandet.

Fra Oslo:
Kjør Hallingdal til Geilo og ta til venstre mot Dagali i rundkjøringen der. Følg FV 40 til Dagali. Du kan også kjøre av i Nesbyen, og følge skilter mot Tunhovd, Skurdalen og Dagali. Dette er kortest, men dårligere vei.

eller

Kjør mot Drammen og Kongsberg, følg FV 40 mot Geilo til du kommer til Dagali.

Fra Bergen:
Kjør til Voss, mot Eidfjord og så RV7 over Hardangervidda til Geilo. Ta til høyre i rundkjøringen der. Følg FV 40 til Dagali.

eller

Kjør til Voss og så til Aurland. Følg FV 52 til Hol, der svinger du til høyre mot Geilo på RV7. Følg veien til Geilo, ta så til venstre mot Dagali i rundkjøringen. Følg FV 40 til Dagali. Dette er lenger, men ved dårlig vær over Hardangervidda kan det være en fin løsning, da fjellovergangen er kortere.

Tog:

Ta Bergensbanen fra Oslo eller Bergen til Geilo. Numedalsbussen, som kjører forbi Dagali, korresponderer med enkelte togavganger. Vi henter gjerne grupper på Geilo stasjon. Rutetider og bilettbestilling finner du hos NSB.no.

Buss:

Det går buss fra både Kongsberg i Geilo, men ikke så alt for ofte. Sjekk rutetabellen for Numedalsbussen, og vær oppmerksom på at ikke alle rutene kjøres i skolens ferier. Det står oppgitt i tabellen.

Avstander:
Geilo: 24 km
Uvdal: 15 km
Kongsberg: 130 km
Oslo: 220 km
Bergen: 260 km

Hva kan man gjøre i Dagali?

Dagali har mye spennende å by på hele året, det finnes knapt et sted i Norge som har et så stort aktivitetstilbud per innbygger. I tillegg til alt man kan finne på på egenhånd; ski om vinteren, vandring, sykling, fiske og padling om sommeren kan du gjøre det meste av naturbaserte aktiviteter her. Aktiviteter som tilbys om vinteren er alpint/snowboard, kjelkekjøring, airboard, snøscooterkjøring på tur og bane, isbanekjøring, langrennsutleie og fjellkurs. Om sommeren byr aktivitetsbygda Dagali på rafting og kajakkskole, paintball, gokart, bilslalom, ATV, rappelering og enda mye mer.

Aktivitetsleverandører i Dagali

Dagali Fjellpark (Alpinsenter, kjelkeutleie, airboard, zip-line, matkurs, teambuilding)
Raftingsenteret Serious Fun (Rafting, duckies, paintball, teambuilidning, villmarkscamp)
Full On (Juvvandring, rafting, kajakkskole, fjellvettkurs)
Dagalioppevelser (Gokart, rafting, rappellering, snøscooter, paintball, motorsport)

 

Hva finnes i Dagali?

Joker Dagali er dagligvarebutikken og møtepalassen i bygda. Her får du alt du trenger for livet på fjellet, enten det er melk og brød eller ved og fiskeutstyr. Joker’n er fast stoppested for både fastboende og gjester, her møtes man over en kaffekopp og får med seg siste nytt i tilegg til handleposene. Joker’n er også offisiell Turistinformasjon, så her får du vite det meste. Trenger du å låne PC eller logge deg på wifi kan du gjøre det. Åpningstidene finner du her.

Dagali Kirke er bygd i 1850 og er en kjær bygning for mange i bygda. Før Dagali fikk egen kirke måtte innbyggerne gå over fjellet til Uvdal for å komme seg i kirken. Før Dagali kirke ble bygget var en eldre gravplass i bruk, Leggsta’n. Den er nå fredet og er merket fra bygdevegen.

Dagali Museum består av gamle hus og bygninger fra området, de fleste fra 1700-1800 tallet. Her er også en samling gamle gjenstander. De har åpent hver dag om sommeren, stikk innom og få med deg historien om Tunhovdskrubben!

Dølhall er ungdomshuset og festlokalet i Dagali. Her foregår at fra 17 mai- og bryllupsfester til 4H samlinger og revy.

Dagali Flyplass (Geilo Lufthavn Dagali) var åpen for rutetrafikk frem til 2003 og ble i hovedsak bygget for å få engelske charterturister til Geilo. I dag flyr disse til Leirin ved Fagernes, mens Dagali Flypass kun er åpen for småfly. Dagaliopplevelser driver motoraktiviteter på deler av rullebanen.

Bensinstasjon har bygda dessverre ikke. Forhåpentligvis blir det bensinstasjon ved butikken etterhvert, men foreløpig må man fylle andre steder. De nærmeste stasjonene er Geilo og Uvdal (selvbetjent kortautomat).

Overnatting i Dagali:

Dagali Hotel er et familiedrevet hotell med lange tradisjoner. Det ligger på solsiden med flott utsikt over bygda. Her har familien Halland tatt imot sine gjester i generasjoner. Hotellet har plass til ca 140 gjester og er et flott utgangspunkt for en ferie i Dagali. Dagali Hotel driver også Hallandtunet Camping, samt at de har to utleiehytter.

Dagali Fjellpark har en stor utleieleilighet beregnet på grupper. Den har 25 sengeplasser fordelt på 6 rom, stor og åpen stue-/kjøkkenløsning og to bad. Prefekt for en gjeng som vil bo samlet og være for seg selv.

Villmarkscamp hos Serious Fun: Bo i lavvo eller jordgamme i villmarkscampen på Aasbergmogen.

Torsetlia Fjellstue og Hyttegrend ligger på Dagalifjell og har rom, leiligheter og fine hytter til utleie.

 

Vis Dagali Fjellpark i et større kart

Webkameraer i Dagali:

Hytter til salgs i Dagali:

De fleste hytter i området kan få trådløst bredbånd fra Aasberg Alarm.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) - Ved å bruke denne siden eller lukke denne meldingen aksepterer du våre retningslinjer for personvern.
OK
x